Persbericht 22 juni 2016

 

Persbericht 19 september 2016

Nationaal Glasmuseum Leerdam

Glasmuseum Lingedijk 28-30

Glasblazerij Zuidwal

T +31 (0)345 614 960

info@nationaalglasmuseum.nl

nationaalglasmuseum.nl

Contact voor redacties

Deze gegevens niet publiceren

Jessica Heijmans

T +31 (0)345 612 714

pr@nationaalglasmuseum.nl

19 september 2ݙ̧ᰀ˒ 16

Persbericht

Kerstbal blazen

Oktober – december 2016

Elke dag tonen de glasblazers in de Glasblazerij Leerdam hoe goed ze kunnen blazen. Prachtige schalen en vazen zijn het resultaat. Maar nu is het de beurt aan jou. Want het mooiste glas blaas jij natuurlijk zelf!

Bij de mini-workshop kerstbal blazen ga je onder leiding van een ervaren glasblazer zelf aan de slag met de blaaspijp en vorm jij vloeibaar glas tot een zelfgemaakt kunstwerkje. Naast een onvergetelijke ervaring, houd je er ook een mooie beloning aan over: je eigen kerstbal!

Een échte glasblazer

Tijdens het glasblazen kom je er als een échte glasblazer uit te zien. Je krijgt daarom een schort en glasblaasmouwen aan ter bescherming van de hitte van het gloeiende glas. Als ontwerper mag jij kiezen welke kleuren worden gebruikt voor jouw kerstbal. En dan ga je, zittend op een echte glasblaasstoel, samen met een glasblazer jouw bal blazen.

Vol = vol

Per uur kunnen maximaal 3 personen een kerstbal blazen, dus reserveren is noodzakelijk (0345-614960). Het blazen van een kerstbal kost €30,- per persoon. Deze activiteit is geschikt voor zowel kinderen (vanaf 8 jaar) als volwassenen. Kinderen t/m 16 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een ouder. De toegangsprijs voor ouders die zelf niet blazen is €8,00.

Kijk voor de beschikbare data op de website www.nationaalglasmuseum.nl of bel naar 0345-614 960.

Let wel: Wanneer jouw kerstbal klaar is, moet hij eerst de koeloven in. Na een aantal dagen kan de bal worden opgehaald.

Klinkend glas

8 oktober 2016

Glas en muziek vormen een zeldzame combinatie. Een samenspel tussen glasblazers en live muzikanten is al helemaal uniek. Maar hoe ‘klinkt’ glas eigenlijk?

Tijdens Klinkend Glas smelten twee, op het eerste gezicht, onverenigbare kunstvormen samen tussen de hete ovens. De avond biedt een verrassende wisselwerking tussen ervaren glasblazers en improviserende muzikanten.

Op de top van hun kunnen toveren glasblazers in een half uur een schitterend glaskunstobject uit het niets tevoorschijn, terwijl muzikanten daar spontaan op reageren met aanstekelijke klanken. Het publiek heeft tijdens deze bijzondere samenwerking een plekje op de eerste rij.

Programma

Zaterdag 8 oktober om 20.00 uur gaan de glasblazers en muzikanten de uitdaging met elkaar aan. Vóór de pauze treedt accordeonist Rob Witteveen op, na de pauze bundelt het trio Glazz Combination, bestaande uit Wout Wisse (toetsen), Ben van Slooten (basgitaar) en Henk den Boer (drums), zijn krachten met de glasblazers. Restaurant De Uitblaserije biedt tevens een passend arrangement aan.

Steun het goede doel

De entree bedraagt deze avond €10,00, waarvan 10% naar het Glazen Huis in Leerdam gaat. De opbrengsten hiervan worden gedoneerd aan het goede doel van 3FM Serious Request. Dit jaar wordt er aandacht besteed aan een stille killer: longontsteking. Het Glazen Huis (in Leerdam) staat in de week voor kerst naast de Glasblazerij.

Datum: 8 oktober 2016

Tijd: 20.00

Locatie: Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum, Zuidwal, Leerdam

Entree: €10,00 p.p.

www.nationaalglasmuseum.nl

Deze avond kan er geen gebruik worden gemaakt van de Museumkaart of andere kortingsregelingen.

 

ga terug naar de startpagina

 

 

          ***** U kunt zich voor € 45.00 per jaar aanmelden als lid van "De Oude Flesch"  Surf naar Lidmaatschap*****